Bundestag dao zeleno svetlo za članstvo Hrvatske

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundestag dao "zeleno svetlo" za članstvo Hrvatske

Nemački Bundestag je danas, ogromnom poslaničkom većinom, dao ''zeleno'' svetlo za članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i formalno usvojio dokument o članstvu te zemlje, koja će od 1. jula postati 28. članica EU.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i šef diplomatije Gvido Vestervele su danas glasali za ugovor o članstvu Hrvatske, ukazujući na istorijski značaj tog događaja.

- Samo deceniju i po posle rata, teških povreda ljudskih prava i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proterivanja integrišemo Hrvatsku u veliki evropski mirovni projekat - rekao je danas Vestervele u Budnestagu, označivši to istorijskom odlukom.

On je, takođe, rekao da je uprkos krizi, integraciona snaga EU nepromenjena i da je evropska perspektiva "pogonsko gorivo" za "reformski motor" u nemačkom "komšiluku", dok su poslanici izrazili nadu da Zagreb, po prijemu u EU, neće popustiti u svojim reformskim nastojanjima i naporima.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.