Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2023, 11:13

Bun: Mehanizam za proširenje EU do kraja 2023. ali unija mora ostati verna sebi

Države članice EU imaju rok do kraja 2023. godine da definišu vrstu mehanizma za proširenje koji bi funkcionisao za zemlje koje žele da pristupe EU, ali da se pritom osigura da EU ostane verna sebi, rekla je francuska ministarka za EU Lorens Bun.Ona je ukazala da ideja "diferenciranog" procesa pristupanja znači da bi zemlje kandidate za članstvo trebalo "brzo usidriti" za EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Francuska ministarka: Članice EU imaju rok do kraja godine da definišu vrstu mehanizma za proširenje

Izvor: Blic, 15.Maj.2023

Države članice EU imaju rok do kraja 2023. godine da definišu vrstu mehanizma za proširenje koji bi funkcionisao za zemlje koje žele da pristupe EU, ali da se pritom osigura da EU ostane verna sebi, rekla je francuska ministarka za EU Lorens Bun.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.