Bukurešt ratifikovao SSP

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukurešt ratifikovao SSP

Trajan Basesku potpisao zakon o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom. Rumunija je 26. članica EU koja je ratifikovala SSP, ostalo je da to učini još samo Litvanija.

Rumunski predsednik Trajan Basesku potpisao je zakon o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU sa Srbijom, saopšteno je iz pres službe predsednikovog kabineta.

Početkom marta rumunski senat je odobrio predlog zakona o ratifikaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sporazuma sa Srbijom, prenosi agencija Rompres.

Zakon o ratifikaciji Sporazuma je izglasan 2. aprila u Senatu. Ministar spoljnih poslova Rumunije Kristijan Dijakonesku izjavio je tom prilikom da je politika Rumunije konstantna podrška ciljevima Srbije ka evrointegracijama, navela je rumunska agencija.

Rumunija je 26. članica EU koja je ratifikovala ovaj sporazum, a ostalo je da to učini još samo Litvanija.

SSP Srbije sa EU stupa na snagu kada ga ratifikuje svih 27 članica evropskog bloka.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.