Bukurešt i Rim podržali proširenje EU za zapadni Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukurešt i Rim podržali proširenje EU za zapadni Balkan

BUKUREŠT -

Šefovi diplomatija Rumunije i Italije, Kristijan Dijakonesku i Đulio Terci, potvrdili su danas u Rimu podršku za proširenje Evropske unije na zapadni Balkan, saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dvojica ministara naglasili su i podršku Srbiji u ispunjenju svih kriterijuma za pridruživanje Evropskoj uniji.

Dijakonesku i Terci su razgovarali i o ulasku Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Šengen zonu, kao i o situaciji u Siriji i Iranu.

Rumunija i Italija tesno sarađuju na političkom i ekonomskom planu, ocenili su šefovi diplomatija dve zemlje.

Dijakonesku je zahvalio što je Italija priznala Rumunsku pravoslavnu eparhiju u Rimu, kao i na tome što je od 1. januara ukinula ograničenja na tržištu rada za Rumune.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održane rusko-rumunske konsultacije u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012

BUKUREŠT -..Američki antiraketni štit, strateško partnerstvo EU-Rusija i NATO-Rusija i bilateralna saradnja Rumunije i Rusije bile su glavne teme današnjih rumunsko-ruskih konsultacija u Moskvi...U razgovorima su učestvovali državni sekretar rumunskog Ministarstva spoljnih poslova Bogdan Auresku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Irska na referendumu 31. maja o fiskalnom sporazumu EU

Izvor: Blic, 28.Mar.2012, 01:30

Irska će 31. maja održati referendum o fiskalnom sporazumu Evropske unije, izjavio je irski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Eamon Gilmor...On je ukazao da je vlada, njegove dugom opterećene zemlje, uverena da će dobiti većinsku podršku javnosti za taj sporazum koji predviđa pooštravanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.