Bugarski demonstranti traže od Berlina i Brisela da ne žmure pred korupcijom

Izvor: Beta, 12.Avg.2020, 23:07

Bugarski demonstranti traže od Berlina i Brisela da ne žmure pred korupcijom

Nekoliko stotina Bugara protestovalo je večeras ispred Ambasade Nemačke u Sofiji, tražeći od Berlina i Brisela da ne žmure pred raširenom korupcijom u Bugarskoj.Tokom mirnog protesta nazvanog "Širom zatvorenih očiju", organizatori su naveli da EU namerno ignoriše korupcionaške afere u najsiromašnijoj od 27 članica tog bloka.Antivladini protesti održavaju se svakodnevno duže od mesec dana u Sofiji i drugim velikim gradovima. Glavni zahtev demonstranata su ostavke premijera Bojka Borisova i glavnog tužioca Ivana Geševa.Uglavnom mladi demonstranti optužuju vlast za povezanost sa mafijom, tolerisanje korupcije i gušenje slobode govora.Deo antivladinih protesta je i blokada ključnih puteva širom zemlje podizanjem šatora.Borisov, premijer od 2009. godine s kraćim prekidima, čiji treći mandat ističe u martu, nedavno je ponudio ostavku pod uslovom da opstane njegova koaliciona vlada.On je ipak odustao od toga, navodeći da treba još puno toga uraditi u vezi s epidemijom korona virusa i padom ekonomije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarski demonstranti traže od Berlina i Brisela da ne žmure pred korupcijom

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

Nekoliko stotina Bugara protestovalo je večeras ispred Ambasade Nemačke u Sofiji, tražeći od Berlina i Brisela da ne žmure pred raširenom korupcijom u Bugarskoj.

Nastavak na Danas...

ŠATORIMA PROTIV VLASTI! NEREDI SE NE SMIRUJU: Protesti u Bugarskoj, raskrsnice GLAVNOG GRADA u blokadi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 19:34

rotesti se takođe nastavljaju u crnomorskom gradu Varni i drugim gradovima širom zemlje...Antivladini protesti u Bugarskoj nastavili su se danas 36. dan zaredom, a tri raskrsnice u Sofiji ostaju blokirane šatorima...Demonstranti i dalje traže ostavku premijera Borisova i generalnog tužioca Ivana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.