Bugarska struja Severnoj Makedoniji uz finansijske garancije EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:22

Bugarska struja Severnoj Makedoniji uz finansijske garancije EU

Predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio je da je Bugarska, kao najveći izvoznik električne energije u regionu, spremna da poveća izvoz u Severnu Makedoniju, u skladu sa pravilima evropskog energetskog tržišta i bugarskim zakonodavstvom, poštujući interes bugarskih građana i preduzeća, javlja makedonska agencija MIA.

Navodi se da je Radev preneo kako je sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o mogućnostima da EU finansijski podrži Severnu Makedoniju, kako bi se izbegla eventualna kriza likvidnosti te zemlje u zimskom periodu u pogledu snabdevanja električnom energijom.

Radev je podsetio da je Bugarska već osnovala zajedničku radnu grupu sa Severnom Makedonijom koja se bavi nabavkom struje iz Bugarske.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.