Bugarska predsedava EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2018, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska predsedava EU

Prvi put otkako je pre deset godina ušla u Evropsku uniju, Bugarska će danas od Estonije preuzeti predsedavanje zajednicom 28 država, a svoj polugodišnji mandat počinje porukom "Snaga je u jedinstvu".

Kao jedan od najvažnijih prioriteta u svom radu tokom narednih šest meseci Bugarska je najavila borbu za vraćanje pažnje Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na zemlje zapadnog Balkana.

Zbog toga se već sada najavljuje da će možda najvažniji skup koji će biti održan pod predsedavanjem Bugarske biti specijalni samit EU sa kandidatima za članstvo, koji bi trebalo da se održi sredinom maja.

Pored toga, Bugarska je najavila da će aktivno raditi na postizanju konsenzusa oko rešavanja migrantske krize, i uprkos odbijanju nekih zemalja da prihvate dogovor oko kvota za prijem migranata, nastojaće da pronađe održiv sistem za rešenje tog problema.

Na mestu predsedavajućeg EU Bugarsku će 1. jula naslediti Austrija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.