Bugarska fašistički okupator? Onda zaboravite na našu pomoć

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bugarska fašistički okupator? Onda zaboravite na našu pomoć"

Bugarski premijer Bojko Borisov još jednom je apelovao na Severnu Makedoniju da odustane od antibugarske retorike ukoliko želi da uđe u Evropsku uniju.

Prema njegovim rečima, on je o tome govorio i sa liderom makedonske opozicije Hristijanom Mickoskim tokom sastanka u Zagrebu, prenosi Sputnik.

"Juče sam razgovarao i sa kolegom Mickoskim. Antibugarsku retoriku koju oni koriste ne samo da treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaborave, nego moraju da shvate da je pogrešna. Nisam im slučajno rekao da ukoliko neko od njih kaže da je Bugarska fašistički okupator, onda to u Bugarskoj znači da im mi ni na koji način nećemo pomagati, jer nismo bili okupatori, a istorija se neće menjati. Nikada neću dopustiti da Bugarskoj lepe takvu etiketu", istakao je premijer.

Pored toga, Borisov je izjavio da pristupanje Zapadnog Balkana u EU ostaje prioritet za Bugarsku.

"Evropska integracija Zapadnog Balkana ostaje jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta Bugarske, budući da je to sredstvo za postizanje stabilnosti, mira i prosperiteta u regionu", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORISOV POSTAVIO MAKEDONCE NA MESTO: Bez antibugarske retorike, ili ništa od podrške na putu ka EU

Izvor: Kurir, 21.Nov.2019

Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena, a svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći, prenela je skopska televizija Kanal 5.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.