Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruxelles: Počinje dvodnevni samit o energiji i klimi

Dužnosnici 28 država članica EU  danas će na samitu o energiji i klimi pokušati postići dogovor o okviru za klimatsku i energetsku politiku.

Glavna tema dvodnevnog samita je energetsko-klimatski paket o  kome još nema suglasnosti među državama članicama.

Europska unija želi zacrtati ambiciozne ciljeve o smanjenju štetnih gasova,  o udjelu obnovljivih izvora energije te energetskoj efikasnosti.

Komisija predlaže da se do 2030. godine poveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << dio obnovljivih izvora energije na najmanje 27 odsto.

Povod za raspravu je prijedlog koji je Europska komisija predstavila početkom ove godine da se izgradi konkurentan i siguran energetski sistem koji osigurava energiju po cijenama dostupnim za sve potrošače, povećava sigurnost snabdijevanja energijom, smanjuje zavisnost od uvoza energenata i otvara mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Počinje samit EU posvećen eboli i klimatskim promenama

Izvor: Press, 23.Okt.2014

Lideri Evropske unije sastaće se danas u Briselu na samitu koji ima za cilj postizanje dogovora o borbi protiv klimatskih promena i intenziviranju napora protiv širenja smrtonosnog virusa ebole. . Čelnici država i vlada...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.