Broj prodatih novih putničkih automobila u EU ove godine opao 0,7 odsto, a minus FCA 9,2 odsto

Izvor: Beta, 19.Nov.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj prodatih novih putničkih automobila u EU ove godine opao 0,7 odsto, a minus FCA 9,2 odsto

Broj novih, prvi put registrovanih automobila u EU od početka ove godine do kraja oktobra opao je za 0,7 odsto u poredjenju s deset meseci 2018, saopštilo je danas u Briselu Udruženje autoindustrije Evrope (ACEA).Iako je potražnja u septembru i oktobru porasla širom EU, Nemačka (plus 3,4 odsto) je jedino veliko evropsko tržište koje je do sada ove godine beležilo rast.Za razliku od Nemačke, Španija (minus 6,3 odsto) i Velika Britanija (minus 2,9 odsto) su tržišta s najvećim smanjenjem broja prodatih novih automobila u EU za deset ovogodišnjih meseci.ACEA računa da su se "gotovo oporavila" italijansko tržište (minus 0,8 odsto) i francusko (minus 0,3 odsto).Gledano po mesecu, u oktobru je tržište putničkih automobila u EU poraslo za 8,7 odsto u odnosu na oktobar 2018. i dostiglo 1.177.746 novoregistrovanih vozila.Medjutim, taj mesečni skok je samo statistički, pošto je tog meseca prošle godine s kojim se poredi ovogodišnji oktobar, broj novih registrovanih automobila u EU bio opao za čak 7,3 odsto, te je osnova za poredjenje niska.Do pada prodaje novih automobila oktobra prošle godine je došlo jer je u EU tada stupila na snagu "Svetska uskladjena procedura za testiranje lakih vozila" (The Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP). To je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Broj prodatih novih putničkih automobila u EU ove godine opao 0,7 odsto

Izvor: Danas, 19.Nov.2019

Broj novih, prvi put registrovanih automobila u EU od početka ove godine do kraja oktobra opao je za 0,7 odsto u poređenju s deset meseci 2018, saopštilo je danas u Briselu Udruženje autoindustrije Evrope (ACEA).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.