Broj kolektivnih centara u Srbiji opao na 27

Izvor: NaDlanu.com, 02.Apr.2012, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj kolektivnih centara u Srbiji opao na 27

VRANJE , 2. aprila 2012. (Beta) - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u ponedeljak u Vranju da je za poslednjih deset godina bitno opao broj kolektivnih centara u Srbiji.

VRANJE , 2. aprila 2012. (Beta) - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u ponedeljak u Vranju da je za poslednjih deset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << bitno opao broj kolektivnih centara u Srbiji."Do pre 10 godina u Srbiji je bilo više od 300 kolektivnih centara, a sada ih ima manje od 27, nadamo se da će i oni uskoro biti zatvoreni", rekao je Dežer prilikom useljenja 20 socijalno-ugroženih porodica sa područja Vranja u nove stanove.Izradnju zgrade za izbeglice finansirala je EU sa 370.000 evra u okviru projekta "Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima".Sedam miliona dinara je dao Grad Vranje. Od četiri kolektivna centra dva u tom gradu su zatvorena, a još jedan je pred zatvaranjem."Želimo da sva izbegla i interno raseljena lica dobiju priliku da se vrate u zemlje iz kojih dolaze. Saradjujemo sa BiH, Hrvatskom, Crnom Gorom kako bi to ostvarili, ali želimo da se postaramo da oni koji su odlučili da žive u Srbiji, dobiju priliku da se integrišu i da imaju dobre stambene uslove", kazao je Dežer.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.