Brnabićeva o Makronovoj izjavi: I nama odgovara...

Izvor: B92, 17.Apr.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva o Makronovoj izjavi: I nama odgovara...

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prokomentarisala izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da EU treba da ojača pre proširenja.

Ona je istakla da ne vidi koliziju između te izjave i cilja zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Evropskoj uniji.

"I nama odgovara jača Evropska unija i ne mislim da su naša dva cilja u kolilziji, mislim suprotno, da nisu, ukoliko završimo posao koji je pred nama i 2025. budemo spremni za EU i nama je bolje da bude jaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropska unija", rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem povodom objavljivanja izveštaja o napretku Zapadnog Balkana na evropskom putu.

Brnabićeva je dodala da je njen fokus na reformama u Srbiji, a da je to šta EU radi - tema za evropske zvaničnike i ljude koji vode zemlje članice EU.

Francuski predsednik Emanuel Makron odbacio je danas bilo kakvo proširenje Evropske unije dok se Unija ne reformiše uprkos upozorenjima šefa Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da bi Balkan bez evropske perspektive ponovo mogao da utone u sukobe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić: Sve u svemu izveštaj EU je pozitivan za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je, sve u svemu, izveštaj EU pozitivan za Srbiju i da je ona zadovoljna trenutnim stanjem a da je sada na Srbiji da radi bolje i brže...Ona je rekla na konferenciji za štampu, zajedno sa šefom Evropske delegacije u Srbiji Semom Fabricijem povodom objavljivanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.