Brnabićeva: Problem su prepoznali i naši partneri iz EU

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva: Problem su prepoznali i naši partneri iz EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da Srbija ostaje posvećena procesu evropskih integracija.

Predsednica Vlade Srbije je to okarakterisala kao najefikasniji način za unutrašnju transformaciju društva i podizanje kvaliteta života svih građana.

Ona je to rekla u razgovoru sa ministarkom za evropske poslove u Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Natali Loazo.

U saopštenju iz Vlade Srbije navedeno je da je Ana Brnabić rekla da je stvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strateškog partnerstva i čvršćih ekonomskih veza dve zemlje veliki korak u razvoju bilateralnih i sveukupnih odnosa Srbije i Francuske.

Francuska je kroz strateška partnerstva ukazala poverenje napretku Srbije i njenim reformskim procesima, rekla je Ana Brnabić i dodala da je vizija Srbije nastavak unapređenja poslovne klime i transformacije ekonomije kako bi ona bila zasnovana na znanju i inovacijama.

Premijerka Srbije zahvalila je francuskoj ministarki na doslednom stavu kada je reč o neophodnosti ukidanja taksi Prištine od sto odsto na srpsku robu.

Iz Prištine, prema njenim rečima, svakodnevno stižu nedvosmislene poruke da nije za dijalog i da je spremna da se služi nepopularnim merama poput taksi, koje su i najveća prepreka normalizaciji odnosa.

Ana Brnabić je kazala da su taj problem kao ključni prepoznali i partneri Srbije iz Evropske unije, te da u budućnosti očekuje još snažniju podršku naporima naše zemlje da postane članica Evropske unije.

Natali Loazo prenela je podršku Francuske evropskoj perspektivi Srbije, koja je, kako je ocenila, garant mira i stabilnosti u regionu.

Ona je kazala da će Francuska nastaviti da pruža konkretnu podršku Srbiji kroz Francusku razvojnu agenciju, koja će nakon današnjeg potpisivanja, ubrzo početi da radi.

Nastavak konkretne podrške Srbiji Natali Loazo je najavila i u procesu reforme javne uprave, u ekonomskom razvoju, kao i u oblasti vladavine prava.

Ona je izrazila uverenje da će u budućnosti biti nastavljen i rast francuskih investicija u Srbiji, prvenstveno u svetlu predstojeće posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Ana Brnabić je zahvalila na podršci Francuske osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu i navela da je ova godina, u kojoj proslavljamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, podsećanje na zajedničku istoriju i srpsko-francusko prijateljstvo, i temelj za građenje još bližih odnosa dve zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.