Brnabić u Sofiji na Evropskom startap samitu, TRI CILJA skupa u Bugarskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Sofiji na Evropskom startap samitu, TRI CILJA skupa u Bugarskoj

Samit su otvorili premijer Bugarske Bojko Borisov i komesarka EU za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel

Premijerka Srbije Ana Brnabic doputovala je u Sofiju, gde učestvuje na Evropskom startap samitu.

.

Na samitu učestvuje 400 predstavnika evropskog startap ekosistema, a premijerka Brnabić govori na panelu o transformaciji Zapadnog Balkana u region pogodan za startapove, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s premijerima Makedonije i Crne Gore, Zoranom Zaevom i Duškom Markovićem.

Skup u Bugarskoj deo je inicijative Digitalna agenda za Zapadni Balkan, čiji je cilj digitalna transformacija, odnosno modernizacija javne administracije, veća sajber sigurnost i unapređenje poslovne klime u regionu.

Brnabićeva će u Sofiji imati i odvojeni susret s Borisovim.

Iz Sofije predsednica Vlade putuje u Solun, gde će učestvovati na 3. Solunskom samitu.

Ona će govoriti na panelu o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama zajedno s premijerima Grčke i Bugarske, Aleksisom Ciprasom i Bojkom Borisovim, kao i zamenicom premijera Rumunije Anom Birčal.

Učesnici solunske konferencije razgovaraće o izazovima, prioritetima, kao i ekonomskoj i političkoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana.

Premijerka će imati i odvojeni sastanak sa Ciprasom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabić na ``Evropskom startap samitu``

Izvor: Beta Video, 15.Nov.2018

SOFIJA - Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje ``Evropskom startap samitu``, gde se sastala sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.