Brnabić poručila da je za njenu Vladu stavljena tačka na litijum

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2023, 15:37

Brnabić poručila da je za njenu Vladu 'stavljena tačka' na litijum

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 9. novembra da je za njenu Vladu na priču sa litijumom "stavljena tačka". Ona je tako odgovorila na pitanje novinara u vezi sa memorandumom o strateškom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti baterija i kritičnih sirovina, u koje spada i litijum. Memorandum je potpisan u septembru ove godine. Nakon masovnih ekoloških protesta, Vlada Srbije je početkom 2022. stopirala projekat "Jadar" međunarodne rudarske kompanije Rio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brnabic: Nemam informacije o lobistickoj Rendon grupi; Intelligence Online, jun 2023: Rendon pomagao srpskoj vladi; Jeremic o Rendonu, 2021: Jedan od mojih najboljih prijatelja (VIDEO)

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 09.Nov.2023

Sajt Radija Slobodna Evropa preneo je izjavu premijerke Srbije Ana Brnabic da je za njenu Vladu na pricu sa litijumom stavljena tacka. .Ona je tako odgovorila na pitanje novinara u vezi sa memor&umom o strateskom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti baterija i kriticnih sirovina, u koje s..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.