Brnabić o imenovanju Rašića:  To je sramota EU

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 19:38

Brnabić o imenovanju Rašića: " To je sramota EU"

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je imenovanje Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak.

Ana Brnabić je rekla da je ovakva reakcija sramota EU.

"Čekali smo da vidimo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu. Imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazumom, već je i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima, a što je najvažnija volja. Ponovo pitam - nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na KiM uskraćeno pravo glasa ove godine, i to dva puta", rekla je premijerka.

Ona je zatim dodala da je EU na to reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku, i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na KiM, zatim je premijerka upitala EU: "gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava?".

"Posle ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu. Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira, ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje", istakla je ona i dodala da po prvi put, Srbija neće prisustvovati Samitu EU - Zapadni Balkan koji će se održati 6. decembra u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.