Brnabić na Oksford Unionu: Reforme sprovodimo zbog građana

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić na Oksford Unionu: Reforme sprovodimo zbog građana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u Udruženju Oksford Union da Srbija želi da postane članica Evropske unije (EU).

Kako je rekla, smatra da su vrednosti koje zastupa u skladu sa evropskim, a da su reforme koje sprovodi važne pre svega zbog samih građana Srbije.

Brnabić je na najvećem debatnom udruženju na Univerzitetu Oksford, poznatom po organizaciji debata i govorništva još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1823. godine, govorila na temu "Budućnost Srbije u Evropi“, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Sa Evropskom unijom delimo iste vrednosti i smatram da je Srbiji mesto u EU“, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade podsetila je da su mnoge države u različitim fazama pristupanja EU i istakla da su unutrašnje reforme najvažnije, pre svega zbog nas samih. Kako je naglasila, u fokusu Vlade Srbije jesu građani i njihov kvalitetniji život, bolje penzije i plate i viši životni standard.

"Formalno članstvo u EU će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo i to je jedini pravi put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Reforme koje Vlada Srbije sprovodi direktno utiču na ekonomsku i političku stabilnost zemlje“, rekla je ona.

Premijerka Brnabić istakla je da vlada stvara novu, modernu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju koja će omogućiti domaćoj privredi da bude konkurentnija u svetu.

Ona je navela da su prioriteti naše spoljne politike, uz EU integracije, regionalna saradnja, kao i partnerstvo sa svim zemljama sveta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Ruske Federacije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i da to ostaje trajno opredeljenje Srbije.

Pre početka predavanja, predsednica Vlade Srbije obišla je i zdanje Udruženja Oksford Union, u društvu predsednika Udruženja Stivena Horvata. Tom prilikom, premijerka Brnabić upisala se u knjigu utisaka tog udruženja, gde je zahvalila na prilici da u Oksford Unionu predstavi sva dostignuća i planove Srbije.

Prethodno je premijerka Brnabić bila glavni govornik na konferenciji „Izazovi vlada 2018“ (Challenges of government conference 2018) Škole za upravu Blavatnik (Blavatnik Sćool of Governance) Univerziteta u Oksfordu, gde je izlagala o značaju koji tehnološka revolucija ima za budućnost vlada.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRNABIĆ NA OKSFORD UNIONU: Srbija želi da postane članica EU; Reforme sprovodimo zbog građana

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2018

Brnabić je na najvećem debatnom udruženju na Univerzitetu Oksford, poznatom po organizaciji debata i govorništva još od 1823. godine, govorila na temu "Budućnost Srbije u Evropi“ Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u Udruženju Oksford Union da Srbija želi da...

Nastavak na Večernje novosti...

Premijerka Srbije u Oksfordu: Reforme sprovodimo zbog građana Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Oksfordu da Srbija želi da postane članica Evropske unije (EU) jer su vrednosti koje zastupa Srbija u skladu sa evropskim, saopštila je večeras kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima..."Sa Evropskom unijom delimo iste vrednosti i smatram...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.