Brnabić: Vučić i ja smo za novu metodologiju proširenja EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2020, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vučić i ja smo za novu metodologiju proširenja EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da još nije doneta odluka da li će Srbija iskoristiti novu metodologiju proširenja EU ili će nastaviti po starom.

Brnabić je novinarima u Briselu kazala da su predsednik Aleksandar Vučić i ona više za novu metodologiju, dok je, kako kaže, ministarka Jadranka Joksimović i Ministarstvo za evropske integracije opreznije što je, dodaje, prirodno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Očekujemo jednu dobru analizu, da vidimo šta su prednosti, a šta bi mogle da budu opasnosti. Uskoro ćemo doneti novu odluku. Meni deluje da je nova metodologija mnogo jasnija, mnogo direktnija. Ima nekih mana, na primer, ako ne idete dovoljno brzo u reformama ili ne implementirate reforme koje su vam priznate, onda možete čak da idete unazad", rekla je Brnabić.

Videćemo šta je pametnije za zemlju, poručila je premijerka i dodala da je šefici EK Ursuli fon der Lajen na današnjem sastanku zahvalila na novoj metodologiji.

"Nova metodologija nudi jasniju perspektivu preko klastera, odnosno grupe poglavlja koja se zajedno pregovaraju. Nudi i značajniju finansijsku podršku kako bi pomogli da se sprovedu reforme, što bi nam značilo, To ćemo videti u Zagrebu na Samitu", rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Vučić i ja za novu metodologiju, Joksimović oprezna

Izvor: B92, 17.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da još nije doneta odluka da li će Srbija iskoristiti novu metodologiju proširenja EU ili će nastaviti po starom...Brnabićeva je novinarima u Briselu kazala da su predsednik Aleksandar Vučić i ona više za novu metodologiju, dok je, kako kaže, ministarka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.