Brnabić, Popović, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca o Poglavlju 23

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 02:42

Brnabić, Popović, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca o Poglavlju 23

Ministarka pravde Maja Popović inicirala je za danas održavanje sastanka o Akcionom planu za Poglavlje 23 u okviru pristupnih pregovora Srbije i EU, kojem će prisustvovati i premijerka Ana Brnabić, predstavnici Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, rečeno je Tanjugu u vladi.

Poglavlje 23 tiče se pravosuđa i neophodnih reformi u toj sferi, kojima je Srbija u potpunosti posvećena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ideja sastanka je uspostavljanje mehanizma za praćenje punog poštovanja sudskih odluka kroz periodične razgovore u ovom sastavu.

Cilj je podići svest državnih službenika i političara o potpunom poštovanju sudskih odluka i rada sudova i javnih tužilaštava, kao i da kritikovanje odluka dovodi u pitanje nezavisnost sudstva.

Prethodne nedelje, ministarka pravde, premijerka i predsednik Narodne skupštine sastali su se kako bi razgovarali o ustavnim amandmanima.

Upravo će ustavni amandmani biti tema skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, u petak u 10 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.