Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2020, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska kraljica odobrila zakon o Bregzitu

Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je danas zakon o Bregzitu, osam dana pre zvaničnog istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), saopštila je tamošnja vlada.

"Njeno Veličanstvo je dalo kraljevsko odobrenje" za tekst kojim se regulišu uslovi raskida posle 47 godina burnog braka sa EU, naveo je na Tviteru britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministar zadužen za Bregzit Stiv Barkli i dodao da je tim zakonom Velikoj Britaniji omogućeno da 31. januara napusti EU.

Sporazum o povlačenju treba 29. januara da još ratifikuje Evropski parlament kako bi Velika Britanija postala prva zemlja koja napušta Uniju, tačno 31. januara u ponoć.

"Ponekad nam se činilo da nikada nećemo doći do cilja, ali jesmo", rekao je britanski premijer Boris Džonson i dodao da se sada mogu zaboraviti "nesuglasice i podele poslednje tri godine (pregovora) i da se zemlja okrene ka uspostavljanju vedre i uzbudljive budućnosti".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.