Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska funta naglo pala zbog vesti o suspendovanju Parlamenta

Britanska funta je naglo danas pala na vest da vlada želi da suspenduje Parlament kako bi sprečila poslanike da ometu Bregzit bez sporazuma sa EU.

Funta je pala na 1,2217 dolara sa oko 1,22300 koliki je bio kurs u utorak, što je znak da su ulagači zabrinuti zbog mogućnosti da Britanija 31. oktobra ispadne iz Evropske unije bez sporazuma o razlazu kojim bi se uredili budući odnosi.

Takozvani Bregzit bez sporazuma mogao bi donese ponovno uvođenje pune granične kontrole i carine na trgovinu Velike Britanije i EU, njenog najvećeg trgovinskog partnera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Britanska vlada oborila funtu: Hteli da spreče poslanike da ometaju Bregzit bez sporazuma

Izvor: B92, 28.Avg.2019

London -- Britanska funta je naglo pala na vest da vlada želi da suspenduje Parlament kako bi sprečila poslanike da ometaju Bregzit bez sporazuma sa EU...Funta je pala na 1,2217 dolara sa oko 1,223, koliki je bio kurs u utorak, što je znak da su ulagači zabrinuti zbog mogućnosti da Britanija 31....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.