Britanija dobila veoma ozbiljno upozorenje

Izvor: B92, 19.Jun.2022, 15:01

Britanija dobila "veoma ozbiljno upozorenje"

Irski premijer Majkl Martin upozorio je danas Britaniju.

Kako se navodi, upozorio ga je da bi bilo veoma ozbiljno ako bi Britanija usvojila novi zakon kojim bi jednostrano promenila deo sporazuma o Bregzitu kako bi pokušala da olakša trgovinu sa Severnom Irskom.

"Ako ovaj zakon bude usvojen, mislim da ćemo biti u veoma ozbiljnoj situaciji", rekao je on za Bi-Bi-Si, preneo je Rojters.

"Ono što sada treba da se desi su zaista suštinski pregovori između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanske vlade i Evropske unije", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijer Severne Irske: Plan britanske vlade o izmenama trgovinskog sporazuma sa EU neprihvatljiv

Izvor: Danas, 19.Jun.2022

Premijer Severne Irske Mišel Martin izjavio je danas da je plan britanske vlade o izmenama dela trgovinskog sporazuma sa EU, sklopljenog nakon izlaska Velike Britanije iz Unije, neprihvatljiv i da predstavlja "ekonomski vandalizam" nad Severnom Irskom, javlja BBC.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.