Brisel traži novo objašnjenje duga Rima

Izvor: Capital.ba, 12.Jun.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel traži novo objašnjenje duga Rima

BRISEL, Evropski komesar za ekonomske poslove Pjer Moskovisi pozvao je Italiju da brzo dostavi bilo kakve nove podatke kako bi objasnila visoki dug. On je rekao da će Italija, u suprotnom, biti suočena sa mogućnošću neizbježnog pravnog postupka. Moskovisi je novinarima rekao da je EU spremna da uzme u obzir bilo kakve nove elemente koje bi Italija mogla da predstavi, ali da ne bi trebalo traćiti vrijeme, javio je AP. Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << komisija, koja nadgleda planove budžeta 28 zemalja članica EU, saopštila je da je dug Italije prošle godine iznosio 132,2 odsto domaćeg bruto proizvoda, što je daleko iznad ograničenja od 60 odsto. Predviđa se da bi dug Italije ove godine mogao porasti na 135 odsto. U Komisiji vjeruju da bi protiv Italije trebalo pokrenuti proceduru u vezi sa prekomjernim deficitom, uz garancije finansijske ekonomske komisije. Sve članice moraju da odobre takav postupak da bi on bio sproveden. Srna Чланак Brisel traži novo objašnjenje duga Rima се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU traži novo objašnjenje od Italije o dugu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2019

Evropski komesar za ekonomske poslove Pjer Moskovisi pozvao je Italiju da brzo dostavi bilo kakve nove podatke kako bi objasnila visoki dug. On je rekao da će Italija, u suprotnom, biti suočena sa mogućnošću neizbežnog pravnog postupka. Moskovisi je novinarima rekao da je EU spremna da uzme u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.