Brisel predlaže zamrzavanje  milijardi evra namenjenih Mađarskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2022, 16:19

Brisel predlaže zamrzavanje milijardi evra namenjenih Mađarskoj

Evropska komisija je predložila da milijarde evra sredstava Evropske unije dodeljene Mađarskoj ostanu blokirane zbog neuspeha vlade premijera Viktora Orbana da sprovede kredibilne reforme vladavine prava i borbe protiv korupcije. Komisija je u septembru saopštila da bi EU trebalo da zamrzne oko 7,5 milijardi evra redovnog finansiranja Mađarske zbog zabrinutosti zbog demokratskog nazadovanja i mogućeg lošeg upravljanja novcem EU. Budimpešta je dogovorila 17 mera za borbu protiv korupcije,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska komisija preporučila da se Mađarskoj uskrati 13,3 milijardi evra?

Izvor: Danas, 30.Nov.2022

Evropska komisija preporučila je da se Mađarskoj uskrati 13,3 milijardi evra zbog toga što vlada Viktora Orbana nije uspela da sprovede opsežne reforme, što je od nje tražila Evropska unija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.