Brisel poziva Beograd i Prištinu da smire retoriku

Izvor: RTS, 02.Feb.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel poziva Beograd i Prištinu da smire retoriku

EU je pozvala večeras Beograd i Prištinu da se pridržavaju dogovora o izbegavanju zapaljivih izjava i retorike kako bi se usredsredili na posao koji je pred njima, stoji u saopštenju koje je potpisala portparolka Evropske unije Maja Kocijančič.
"Cenimo pomirljive izjave nakon dogovora, ali veoma žalimo zbog naknadnih zapaljivih izjava koje su usledile. Pozivamo obe strane na uzdržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nastavak napora na spuštanju tenzija", navodi Kocijančičeva.

Kocijančičeva naglašava da je napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije više nego ikad neophodan kako bi se sačuvali mir i stabilnost između dve strane i u regionu.
Istovremeno, Kocijančičeva podseća da je taj napredak ključan za nastavak puta obe strane ka EU.
Ranije danas, Maja Kocijančič je izjavila da su posle jučerašnjih razgovora Beograda i Prištine nastavljeni kontakti na različitim nivoima, ali u Briselu još nije potvrđen datum novog sastanka na najvišem nivou.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU o dijalogu: Smirite se i nastavite dijalog

Izvor: Mondo, 02.Feb.2017

Evropska unija žali zbog zapaljivih izjava posle onog o čemu smo se juče sporazumeli u Briselu u dijalogu Beograda i Prištine, izjavila je večeras Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini...Foto: Tanjug, Marina Maksimović..Maja Kocijančič je istakla da je napredak...

Nastavak na Mondo...

ZAKUVALI, PA SMIRUJU STRASTI: Brisel poziva Beograd i Prištinu da smire retoriku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2017, 02:33

Oglasila se i EU nakon današnjih tenzija..EU smatra da je napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine sada potreban više nego ikada u cilju mira i stabilnosti i poziva obe strane da se pridržavaju dogovora, smire retoriku i nastave sa naporima u cilju spuštanja tenzija, saopštila je večeras...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.