Brisel po mehanizmu vladavine prava pokrenuo postupak protiv Mađarske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2022, 19:28

Brisel po mehanizmu vladavine prava pokrenuo postupak protiv Mađarske

Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Mađarske u okviru novog mehanizma prema kojem se korišćenje sredstava iz evropskih fondova uslovljava poštovanjem vladavine prava. Identifikovali smo pitanja koja bi mogla da predstavljaju kršenja vladavine prava i koja utiču na budžet EU, izjavila je na konferenciji za novinare potpredsjednica Komisije za transparentnost Vera Jurova. Postupak je pokrenut slanjem pisma koje predstavlja zvaničnu opomenu. Fon der Lajen najavila da će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brisel pokrenuo postupak protiv Mađarske, preti suspenzija ili smanjenje fondova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2022

Brisel je danas pokrenuo postupak protiv Mađarske koji bi mogao da dovede do suspenzije ili smanjenja dela evropskih fondova za tu zemlju, što je prvi takav slučaj u EU, a razlog je zabrinutost posebno zbog upravljanja javnim tenderima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.