Breton: Tviter mora da radi više da se uskladi sa onlajn pravilima EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 08:22

Breton: Tviter mora da radi više da se uskladi sa onlajn pravilima EU

Evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton rekao je da vlasnik Tvitera Ilon Mask mora više da uradi kako bi se usaglasio sa onlajn pravilima Evropske unije.

"Moramo da vidimo veći napredak ka potpunom usklađivanju (Tvitera) sa DSA. Moj tim će pažljivo pratiti rad Tvitera i svih ostalih onlajn platformi", rekao je Breton.

Njih dvojica su razgovarali pre dva meseca putem video >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << linka, kada je Breton upozorio Maska da je pred Tviterom "veliki posao" kako bi primenio transparentnu politiku, značajno ojačao moderaciju sadržaja i zaštitio slobodu govora, navodi Rojters.

Takve obaveze su nametnute pod Aktom o digitalnim uslugama EU (DSA) koji je stupio na snagu prošlog novembra, a kojim se ciljaju onlajn platforme ukoliko krše pravila sa kaznom do šest odsto od njihovog globalnog prihoda.

Britanska novinska agencija navodi da postoji zabrinutost da li Tviter može da ispuni odredbe iz DSA, nakon što je Mask otpustio nekoliko hiljada radnika otkako je preuzeo kompaniju u oktobru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.