Bregzit vinuo funtu na petomesečni maksimum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit vinuo funtu na petomesečni maksimum

Britanska funta je danas uzletela na petomesečni maksimum u odnosu na dolar, nakon što su čelnici Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva potvrdili da je dogovoren nacrt sporazuma o Bregzitu.

Funta je u jednom trenutku skočila na čak 1,2988 dolara, dotakavsi tako petomesečni maksimum, prenosi CNBC.

Evro je, takođe, ojačao prema dolaru, skočivši za 0,5 odsto. Akcije na berzama širom Evrope porasle su za 0,75 odsto, odmah nakon što je saopšteno da je postignut dogovor o Bregzitu, a po dobicima su prednjačile deonice banaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sporazum o Bregzitu vinuo funtu na petomesečni maksimum

Izvor: B92, 17.Okt.2019

London -- Funta je danas uzletela na petomesečni maksimum u odnosu na dolar, pošto su čelnici EU i Britanije potvrdili da je dogovoren nacrt sporazuma o Bregzitu...Funta je u jednom trenutku skočila na čak 1,2988 dolara, dotakavši tako petomesečni maksimum, prenosi CNBC...Evro je, takođe, ojačao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.