Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i EU preko potreban

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu rekla je danas u Tirani da je parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije o budućnosti regiona preko potreban.

Ona je na otvaranju Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP) rekla da je RČ spreman da pomogne u institucionalnom dijalogu.

"Rešavanje političkih, ekonomskih, društvenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kulturoloških i sigurnosnih izazova u našem regionu nije odgovornost samo vlada. Parlamentarna podrška preduzetim reformama nužna je da se osigura da se potrebe i glas građana čuju, što je i veoma važan deo Berlinskog procesa", rekla je Bregu.

Ona je dodala da uključenost nacionalnih parlamenata ima potencijal da doprinese jačanju političke stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Konferenciju su, zajedno sa Bregu, otvorili i predsednik Parlamenta Albanije Gramoz Ruci, predsedavajuća Odbora za evropske integracije albanskog Parlamenta Rudina Hajdari, šef delegacije Evropske unije u Albaniji Luiđi Soreka i kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Albanije Taulant Bala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije preko potreban

Izvor: Beta, 17.Jan.2020

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu rekla je danas u Tirani da je parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije o budućnosti regiona preko potreban.Ona je na otvaranju Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.