Božinović: U Hrvatskoj oko migranata nema drame

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božinović: U Hrvatskoj oko migranata nema drame

Brisel -- Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova u hrvatskoj vladi, izjavio je u Briselu da Hrvatska ispunjava sve svoje obaveze po pitanju migracija.

Kako je rekao, EU nema novih zahteva.

On je dodao da Hrvatska sprovodi sve ono na šta se obavezala još 2015. godine i da daje maksimalni doprinos kada je u pitanju sprečavanje ilegalnih migracija, zaštita spoljnih granica i solidarnost s drugim članicama, prenosi Hina.

Ministar Božinović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izneo i podatak da je Hrvatska integrirala 152 osobe, sirijske izbjeglice, kroz sistem preseljenja iz Turske i 80-tak osoba iz Italije i da u ovom trenutku niko ne traži od Hrvatske više od toga.

Hrvatska dopušta legalne migracije u meri u kojoj je to održivo za hrvatsko društvo i to radi na način koji ne izaziva otpor.

"Ti ljudi su integrisani, rade, deca idu u školu i u Hrvatskoj oko migrantskog pitanja nema nikakve drame", zaključio je Božinović.

Istakao je da "po svim elementima Hrvatska ispunjava i potvrđuje svoj kredibilitet" i dodao da je danas i javno Hrvatskoj dato priznanje zbog rada svoje granične policije od strane predsedavajućeg Saveta EU i niza drugih zemalja.

Ministar Božinović prisustvuje sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja članica EU koji se danas održava u Briselu.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U Hrvatskoj oko migranata nema drame"

Izvor: Blic, 07.Dec.2018, 00:49

Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova u hrvatskoj vladi, izjavio je danas u Briselu da Hrvatska ispunjava sve svoje obaveze po pitanju migracija i da prema njoj nema novih zahteva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.