Bozaj: Bajramska sofra u Novom Sadu dokaz da Srbija ide ka EU

Izvor: Blic, 17.Jul.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bozaj: Bajramska sofra u Novom Sadu dokaz da Srbija ide ka EU

Tradicionalna Bajramska sofra održana je u centru Novog Sada.

Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama Rijaset islamske zajednice, Muftijstvo Vojvođansko, organizovali su Bajramsku sofru, pod nazivom: „Ulica otvorenog srca“ u Novom Sadu u pešačkoj zoni, na uglu Modene i Zmaj Jovine ulice.

- Okupili smo se za sofrom. U suštini sofra znači da putujemo jedni ka drugima i da duše jedna drugoj putuju – kazao je muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čestitajući Bajram svim prisutnima.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj zahvalio se svima koji su pomogli da se proslava organizuje u Novom Sadu.

- Ova slika sa novosadskih ulica najbolje pokazuje da Srbije ide ka Evropskoj uniji - kazao je Kemal Bozaj.

Proslavi su prisustvovali predstavnici grada i pokrajine i mnogobrojni Novosađani koji su došli da zajedno sa svojim sugrađanima proslave Bajram.

- Ne znam mnogo o večerašnjem događaju, ali sam imala priliku da tokom praznika boravim na letovanju u Kušadasiju. Bila sam iznenađena srdačnošću i gostoprimstvom domaćina koji su tokom Bajrama delili slatkiše i kolače. Došla sam da zajedno sa svojim komšijama proslavim praznik i da se podrobnije upoznam s njihovom kulturom i običajima - rekla je Dubravka Sredić.

Posetioci su imali priliku da probaju orijentalna, tradicionalna jela uz zvuke ilahija i kasida. Veče je i ove godine uveličao hor “Isa-beg” iz Novog Pazara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.