Boškovićeva:Trgovinski embargo nas ne dotiče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boškovićeva:Trgovinski embargo nas ne dotiče

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da Srbiju ne dotiče trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD i izrazila nadu da će Srbija uskoro dobiti dozvolu da ponovo na rusko tržište izvozi mesu u komadima.

"Nikakav trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD niti nas obavezuje, niti nas dotiče. Želimo da izvozimo svoje proizvode, odnosno da stvaramo uslove da naši proizvođači mogu da izvoze svoje proizvode tamo gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oni zainteresovani", rekla je ona na Radio-televiziji Srbije.

Govoreći o izvozu mesa u komadima na rusko tržište, Bošković je rekla da je Srbija zainteresovana da joj se vrati mogućnost izvoza ovog mesa u Rusiju.

"To je usitnjeno meso, masnoće i kožice. To su zapravo proizvodi koji proizvodnju mesa čine rentabilnijom i ekonomičnijom. Već smo uputili zvaničan dopis i zahtev i verujem da ćemo vrlo brzo dobiti pozitivan odgovor", istakla je Bošković.

Ona je o poseti predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji istakla da je uverena da će u kontekstu ekonomske saradnje Putin sa zvaničnicima Srbije razgovarati i o saradnji dve zemlje i u oblasti poljoprivrede.

"Zainteresovanost za ovu saradnju pokazao je i (premijer Dmitrij) Medevedev kada je nedavno u okviru otvaranja velikog poljoprivrednog sajma u Moskvi 'Zlatna jesen' zajedno sa ministrom (Nikolaj) Fjodorovim posetio štand Srbije. Tada smo kolega Fjodorov i ja dobili podršku od Medvedeva da nastavimo inače dobru uspostavljenu dobru saradnju i da je ubuduće unapredimo i uvećamo", kazala je ona.

Srpske kompanije predstavile su se na agroindustrijskom sajmu "Zlatna jesen 2014" u Moskvi, tokom kojeg je obavljeno 155 razgovora sa ruskim partnerima i dogovoreno više konkretnih izvoznih aranžmana kompanija koje do sada nisu plasirale proizvode na rusko tržište, objavila je Privredna komora Srbije.

Na sajamskoj manifestaciji od 8. do 11. oktobra u organizaciji PKS predstavila se 31 srpska kompanija.

Delegaciju srpskih privrednika predvideo je vršilac dužnosti predsednika PKS Milivoje Miletić, a štand "Srbija" nakon otvaranja sajma, posetili su premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Na moskovskom regionalnom sajmu učestvovali su srpski izlagači u oblasti prehrambene industrije, proizvođači mlečnih, mesnih i konditorskih proizvoda, svežeg, sušenog i smrznutog voća i povrća, predstavnici instituta u oblasti povrtarstva, semenarstva i proučavanja bilja, kao i proizvođači vina i alkoholnih pića.

Ruski agroindustrijski sajam "Zlatna jesen 2014", centralni sajam za regione Ruske Federacije, održava se svake godine od 11. aprila 2000. godine, prema uredbi Vlade Rusije a uoči praznika Dana poljoprivrednih radnika i Dana prerađivačke industrije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbiju ne dotiče embargo Rusiji"

Izvor: B92, 15.Okt.2014

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da Srbiju ne dotiče trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD...Ministarka je izrazila nadu da će Srbija uskoro dobiti dozvolu da ponovo na rusko tržište izvozi meso u komadima..."Nikakav trgovinski embargo između Rusije,...

Nastavak na B92...

Bošković: Povećati izvoz na rusko tržište

Izvor: Capital.ba, 15.Okt.2014

BEOGRAD, Ministar poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da Srbiju nikakav trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD niti obavezuje, niti dotiče. „Želimo da stvaramo uslove da naši proizvođači izvoze proizvode tamo gdje su zainteresovani“, rekla je Boškovićeva...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.