Borelj: U Pragu stvaramo novi poredak bez Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2022, 10:22

Borelj: U Pragu stvaramo novi poredak bez Rusije

Lideri 44 evropske zemlje posleće u četvrtak, 6. oktobra, u Pragu jasan signal o izolaciji Rusije i pokušati da stvore novi poredak bez nje, izjavio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell). "Na sastanku će se težiti stvaranju novog poretka bez Rusije. To ne znači da želimo da zauvek isključimo Rusiju, ali ova Rusija, Putinova Rusija, nema mesto", rekao je on novinarima u Pragu. "Ovo je signal koji želimo da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žozep Borelj: Sa samita u Pragi jasan signal o izolaciji Rusije

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Lideri 44 evropske zemlje poslaće danas sa sastanka u Pragu jasan signal o izolaciji Rusije i pokušati da stvore novi poredak bez nje, izjavio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

Nastavak na Danas...

Šolc i Fijala: Samit EPZ signal Rusiji da je napad na Ukrajinu brutalno kršenje poretka

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc upozorio je danas da samit 44 šefova država ili vlada Evrope koji je počeo u Pragu ne može da ignoriše ruski napad na Ukrajinu i da je dobro videti kako svi pomažu Ukrajini i finansijski i isporukama oružja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Fijala otvorio samit EPZ: Najveći problem Evrope je agresivni rat Rusije

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2022

Češki premijer Petr Fijala otvorio je danas prvi samit Evropske političke zajednice u Pragu upozorenjem da je ruski agresivni rat najveći problem koji muči 44 zemlje čiji čelnici prisustvuju skupu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.