Borelj: Ruske vlasti odgovorne za stanje Navaljnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 10:28

Borelj: Ruske vlasti odgovorne za stanje Navaljnog

Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj ponovio je jutros poziv ruskim vlastima da obezbede adekvatnu zdravstvenu negu jednom od lidera opozicije Alekseju Navaljnom, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Rusiji.

Pred početak neformalnih razgovora Saveta Evropske unije, Borelj je upozorio da se zdravstveno stanje Navaljnog pogoršava.

"Izdali smo juče saopštenje u kojem u ime 27 država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članica tražimo od ruskih vlasti da obezbede zdravstvenu negu Alekseju Navaljnom. Oni su odgovori za njegovu bezbednost i zdravstveno stanje", poručio je Borelj.

On je najavio da će prva tačka dnevnog reda na današnjoj video konferenciji Evropske unije ministara spoljnih poslova biti Rusija, kako u pogledu stanja Navaljnog tako i zbog "gomilanja ruskih trupa" na granici sa Ukrajinom.

"Odnosi EU sa Rusijom se ne poboljšavaju već se tenzije podižu u različitim oblastima", zaključio je Borelj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borelj: Ruske vlasti odgovorne za stanje Navaljnog

Izvor: RTS, 19.Apr.2021

Šef diplomatije EU Žosep Borelj ponovio je poziv ruskim vlastima da obezbede adekvatnu zdravstvenu negu jednom od lidera opozicije Alekseju Navaljnom, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Rusiji. . Pred početak neformalnih razgovora Saveta EU, Borelj je upozorio da se zdravstveno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.