Borelj: Potrebno je potražiti područja oko kojih Rusija i EU mogu da postignu sporazum i sarađuju

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2021, 14:51

Borelj: Potrebno je potražiti područja oko kojih Rusija i EU mogu da postignu sporazum i sarađuju

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj je rekao da Rusija i EU još uvek imaju nesuglasice oko niza pitanja, ali da je potrebno tražiti mogućnosti za saradnju.
Prema njegovim rečima, postoje oblasti u kojima stranke mogu i treba da sarađuju, jer će u tom slučaju biti postignuti dobri rezultati. "Potrebno je pronaći zajednički jezik i područja međusobnog razumevanja. To je svrha moje posete. Ovo je samo prvi korak. Još uvek imamo neslaganja po nekoliko pitanja, ali, ipak, potrebno je potražiti područja oko kojih možemo da postignemo sporazum i sarađujemo“, rekao je Borelj nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.