Izvor: Blic, 18.Apr.2023, 18:14

Borelj: Odnosi EU i Kine složeni, neizbežno je da postoje različiti interesi

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Đuzep Borelj izjavio je danas da u složenom odnosu koji EU ima sa Kinom, neizbežno postoje različiti interesi među državama članicama, i dodao da ako blok želi koherentnu strategiju za Uniju prema Kini, neophodno je da svaki od aktera Unije deluje u skladu sa i uz puno poštovanje dogovora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Borelj: Politika EU prema Kini u 4 reči - vrednost, ekonomska bezbednosta, Tajvan i Ukrajina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da u složenom odnosu koji EU ima sa Kinom, neizbežno postoje različiti interesi među državama članicama, i dodao da ako blok želi koherentnu strategiju za Uniju prema Kini, neophodno je da svaki od aktera Unije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.