Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 17:19

Borelj: Nismo postigli dogovor, ali nastavljamo razgovore

Visoki predstavnik za spoljne poslove EU Žozep Borelj rekao je da je tema sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bila o "odgovornosti oba lidera", kao i da nije bio u pitanju normalan sastanak. Istakao je da na današnjem sastanku nije postignut dogovor.
Borelj je dodao da je Vučiću i Kurtiju rekao da je reč o sastanku rukovođenja kriznim situacijama i da su obojica razumeli da ne postoji alternativa dijalogu, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Istakao je da na današnjem sastanku nisu postigli dogovor, ali da "to nije kraj priče", kao i da će se razgovori nastaviti narednih dana. 
"Nažalost, još nismo postigli sporazum, ali to nije kraj priče. Oba lidera su se saglasila da proces treba da se nastavi i da će se razgovori nastaviti narednih dana", rekao je Borelj.
Poručio je da se ne predaje i da "ima još vremena do 1. septembra". 
"Videli smo tenzije oko tablica, dokumenata. Ne želimo da vidimo tenzije u narednom periodu i strane će biti odgovorne za eventualnu eskalaciju", naveo je Borelj.
Tokom popodneva, direktor Kancelarije za Kim Petar Petković rekao je da će se predsednik Srbije obratiti javnosti sutra, a da danas neće biti obraćanja delegacije Beograda u Briselu. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.