Borelj: Kina i Rusija koriste zdravstvenu krizu da povećaju svoju geopolitičku ulogu u svetu

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2020, 09:04

Borelj: Kina i Rusija koriste zdravstvenu krizu da povećaju svoju geopolitičku ulogu u svetu

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednost Žozep Borelj smatra da Kina i Rusija "koriste zdravstvenu krizu izazvanu koronom da povećaju svoju geopolitičku ulogu u svetu". „Očigledno je da Kina i Rusija žele da povećaju svoj uticaj na globalnom nivou. Logično je da za to koriste zdravstvenu krizu, koristeći sve svoje mogućnosti. Ta strategija je izgrađena na demonstraciji da su određeni politički sistemi efikasniji od naših (evropskih) u borbi protiv pandemije“, zaključio je Borelj u intervjuu za italijanski list „Republika".
U Republiku Srpsku sletela tri aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa pomoćihttps://t.co/5SDlTWwtbf
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 10, 2020 Sa njegove tačke gledišta, "velike sile kao što su Kina, Rusija, uz pomoć medija, povećavaju efekat svoje pomoći i svoju geopolitičku ulogu u svetu, uključujući za račun formiranja javnog mnjenja".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.