Borelj: EU da zapleni ruske devizne rezerve, kao Amerika Avganistanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2022, 07:36

Borelj: EU da zapleni ruske devizne rezerve, kao Amerika Avganistanu

Evropska unija trebalo bi da razmotri mogućnost zaplene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogla u plaćanju troškova za obnovu Ukrajine posle rata, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

On je u intervjuu za "Fajnenšel tajms" rekao da bi bilo logično da EU uradi isto ono što su Sjedinjene Države uradile sa imovinom avganistanske Centralne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banke nakon što su talibani došli na vlast, prenosi agencija Rojters.

"Imamo novac u džepu i neko mora da mi objasni zašto je to dobro za avganistanski novac, a nije dobro za ruski novac", rekao je Borelj.

Vašington je zamrznuo avganistanska sredstva nakon što su talibani preuzeli vlast u toj zemlji i planira da iskoristi taj novac za pomoć avganistanskom narodu, dok će ostatak zadržati za moguće tužbe protiv islamističkih militanata u vezi sa terorizmom, podseća Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borel: EU da razmotri mogućnost zapljene ruskih deviznih rezervi

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2022

BRISEL - Evropska unija trebalo bi da razmotri mogućnost zapljene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogla u plaćanju troškova za obnovu Ukrajine poslije rata, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borel.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Borelj: EU da razmotri zaplenu zamrznutih ruskih deviznih rezervi za obnovu Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2022

Evropska unija bi trebalo da razmotri mogućnost zaplene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogla u plaćanju troškova obnove Ukrajine posle rata, rekao je šef spoljne politike bloka Žozep Borelj (Josep Borrell) u intervjuu za Fajnenšel tajms (Financial Times). EU i njeni zapadni saveznici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.