Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 23:05

Borelj: Dijalog kome posreduje EU je ključan za evropski put

Šef diplomatije EU Žozep Borelj kaže da se delovi dokumenta koje su predstavnici Beograda i Prištine potpisali početkom septembra u Vašingtonu "nadovezuju na prethodne obaveze koje su dve strane preuzele u okviru dijaloga" i da mogu da pruže "koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma".
Žozep Borelj je odgovarajući na pismeno pitanje poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskog parlamenta o odnosima politika EU i SAD, kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o "nezavisnosti EU glasa na Balkanu", naglasio da su i Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti tokom poslednje posete Briselu naglasili da najveći prioritet pridaju evrointegracijima i dijalogu kome posreduje EU.

"Dijalog pod pokroviteljstvom EU je ključan element njihovih evropskih puteva", kaže Borelj.
U svom odgovoru na poslaničko pitanje Borelj dodaje da su se lideri dve strane obavezali da udvostruče svoje napore kako bi osigurali dalje usklađivanje sa EU u skladu sa preuzetim obavezama.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.