Borel: Rusija i SAD da poštuju sporazum o otvorenom nebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020, 04:12

Borel: Rusija i SAD da poštuju sporazum o "otvorenom nebu"

Šef diplomatije EU Žosep Borel pozivao Rusiju da se odmah vrati punoj primeni Sporazuma o otvorenom nebu, a SAD da preispitaju svoju odluku o povlačenju iz Sporazuma.

"Sve države potpisnice moraju da poštuju i osiguraju potpunu primenu Sporazuma. Odustajanje nije način za rešavanje teškoća u njegovom sprovođenju niti odgovor na pitanje poštovanja dogovorenog od druge strane", poručio je Borel.

Borel je u pisanom saopštenju izrazio žaljenje zbog najave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD da se povuče iz sporazuma o otvorenom nebu i naglasio da će EU ispitati posledice koje ova odluka može imati na evropsku sigurnost.

On je ocenio da je u pitanju ključni element za kontrolu oružja i izgradnju poverenja i sigurnosti.

"Ugovor pruža transparentnost i predvidljivost. Važan je kao doprinos evropskoj i globalnoj sigurnosti i stabilnosti", zaključio je Borel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU: Rusija da poštuje sporazum o otvorenom nebu, SAD da preispita odluku o povlačenju

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020

Šef diplomatije EU Žosep Borel pozvao je Rusiju da se odmah vrati punoj primeni Sporazuma o otvorenom nebu, a SAD da preispitaju svoju odluku o povlačenju iz Sporazuma..."Sve države potpisnice moraju da poštuju i osiguraju potpunu primenu Sporazuma. Odustajanje nije način za rešavanje teškoća...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.