Borel: EU diplomata napadnut u Sudanu

Izvor: Beta, 17.Apr.2023, 23:02

Borel: EU diplomata napadnut u Sudanu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borel objavio je danas da je ambasador Evropske unije u Sudanu napadnut u svojoj rezidenciji u Kartumu.Borel nije izneo detalje napada, niti da li je ambasador EU povređen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC)."Bezbednost diplomatskih prostorija i osoblja je primarna odgovornost sudanskih vlasti i obaveza po međunarodnom pravu", napisao je Borel na Tviteru.Iako ga nije imenovao, ambasador EU u Sudanu je irski diplomata Ejdan O'Harra, naveo je BBC.U Sudanu već treći dan traju borbe vojskre i paramilitarne grupe zvane Snage za brzu podršku (RSF).
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: EU diplomata napadnut u Sudanu

Izvor: Danas, 17.Apr.2023

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj objavio je danas da je ambasador Evropske unije u Sudanu napadnut u svojoj rezidenciji u Kartumu.

Nastavak na Danas...

Blinken: Američki diplomatski konvoj napadnut u Sudanu

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 10:25

Državni sekretar SAD Entoni Blinken saopštio je danas da je američki diplomatski konvoj napadnut u Sudanu, i osudio ono što je nazvao neselektivnim vojnim operacijama.Blinken je saopštio da veruje da su napad juče izveli vojnici povezani sa paravojnom grupom Snage za brzu podršku (RSF) i dodao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.