Bolji uslovi života za Rome u Svilajncu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi života za Rome u Svilajncu

U okviru projekta " Poboljšanje uslova života u romskim naseljima'' završena je izgradnja objekta za socijalno stanovanje za 12 najugroženijih porodica naselja Burduš mala u Svilajncu. Kroz novi projekat koji finansira Evropska Unija u planu je i donacija od 20 miliona evra kako bi se izgradila komunalna infrastruktura ali i objekti za pripadnike romske populacije u Srbiji.

Dvanaest najugroženijih porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa više dece, romskog naselja Burduš mala u Svilajncu, dobilo je ključeve svojih novih domova. Socijalni stanovi opremljeni su osnovnim nameštajem i kućnim aparatima.

Ukupna vrednost projekta socijalnog stanovanja u Svilajncu koji je finansirala Evropska Unija uz pomoć Vlade Republike Srbije iznosi 276 hiljada evra. Slični projekti realizuju se širom Srbije.

Do sada su sprovedeni i uređeni projekti stanovanja i komunalne infrastrukture u šest gradova i u toku je i izgradnja stanova u još 6 gradova. Kroz ove projekte će se obezbediti rešavanje stambenih pitanja, to su 123 stana odnosno biće useljeno oko 600 ljudi, pripadnika romske zajednice" izjavio je za RTV Zoran Lakićević- državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Obzirom da smo čuli da EU želi da nastavi ovaj program sigurno će opština Svilajnac da bude spremna za novi konkurs i mi nećemo da odustanemo od ovog projekta dok god se i poslednja romska porodica ne useli iz prostorija koje nemaju osnovne uslove za život" potvrdio je Predrag Milanović- predsednik opštine Svilajnac

Na ovaj način rešeno je višedecenijsko stambeno pitanje 38 ljudi koji su živeli bez vode, grejanja a često i struje u trošnim kućicama romskog naselja Burduš mala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svilajnac: Stanovi za 12 romskih porodica

Izvor: RTS, 29.Jan.2019

Dvanaest romskih porodica naselja „Burduš mala" u Svilajncu dobilo je ključeve stanova za socijalno stanovanje i počinju da se useljavaju u svoje nove domove u okviru projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.