Bolji odnosi Hrvatske sa susedima

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji odnosi Hrvatske sa susedima

Odnosi sa Srbijom, BiH i Slovenijom su poboljšani u protekloj godini, ocenio predsednik Hrvatske Ivo Josipović. Ova godina je bila prelomna i obeležili su je borba protiv korupcije i pregovori za ulazak u EU, naveo je Josipović.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da su u 2010. godini poboljšani odnosi sa Srbijom, Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, što daje optimizam da će zemlje regiona zajedno raditi na evropskoj budućnosti i sjajnim odnosima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Napredujući odnosi sa Srbijom, BiH i Slovenijom daju nadu i optimizam da će ovaj region zaista biti region mira, saradnje i napretka", istakao je Josipović na božićnom i novogodišnjem prijemu za predstavnike političkog i javnog života Hrvatske.

Josipović je naveo da je 2010. godina bila prelomna i da su je, osim poboljšanja odnosa sa susedima koji su bili opterećeni "najstrašnijim teretima", obeležile borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i pregovori za ulazak u Evropsku uniju.

Kao ključni problem, hrvatski predsednik je naveo nezaposlenost i siromaštvo.

Josipović je istakao da je Hrvatska u završnoj fazi pregovora s EU i izrazio je uverenje da će Hrvatska iduće godine završiti pregovore.

Prema rečima predsednika Hrvatske, ove godine je prelomljena važna politička i psihološka barijera i više nema nedodirljivih, nekoga ko bi mogao da pomisli da će se okoristiti svojom pozicijom, a da za to ne bude kažnjen.

Josipović je, međutim, rekao da Hrvatska još nije pravedna zemlja, jer ima previše siromašnih, ali i onih koji su se napljačkali, a nisu odgovarali.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.