Blumberg: EU planira da dodeli 500 milijardi evra pomoći Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 23:57

Blumberg: EU planira da dodeli 500 milijardi evra pomoći Ukrajini

Evropska unija planira da dodeli 500 milijardi evra finansijske pomoći Ukrajini kako bi joj pomogla da oživi ekonomiju, izvestio je danas Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema izvorima Blumberga, Evropska komisija traži opcije finansiranja, kao što su grantovi i zajmovi, prenosi agencija TAS S.

Plan oživljavanja ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privrede biće predstavljen na konferenciji u švajcarskom gradu Luganu, koji će biti održana u ponedeljak i utorak.

Blumberg navodi da plan na više od 2.000 stranica uključuje programe infrastrukture, bezbednosti, klime, energije i digitalizacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU uspostavlja platformu za obnovu Ukrajine, Kijev traži da to plate bogati Rusi

Izvor: VOA, 04.Jul.2022, 15:29

Evropska unija će uspostaviti platformu za koordinaciju obnove Ukrajine posle rata sa Rusijom, rekla je u ponedeljak predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Platforma će biti korištena za utvrđivanje investicionih potreba, koordinaciju poteza i usmeravanje resursa, rekla je fon der...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.