Bilčik u Podgorici: Dijalog način za rešavanje spora sa Crkvom, ali nije dovoljan samo poziv opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilčik u Podgorici: Dijalog način za rešavanje spora sa Crkvom, ali nije dovoljan samo poziv opozicije

Kopredsedavajući Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), Vladimir Bilčik, izjavio je da je dijalog način za pronalaženje rešenja u sporu nastalom zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

"Predlažemo da se u duhu dijaloga nastavi rad na otvorenim pitanjima. Tu mislimo na Zakon o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica", istakao je Bilčik na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom crnogorskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivanom Brajovićem, prenele su podgoričke Vijesti.

Ocenio je da je pitanje verskih zajednica isključivo u nadležnosti države Crne Gore, ali da taj postupak mora da se vodi u skladu sa svim međunarodnim i drugim relevantnim standardima u oblastima ljudskih prava.

Odgovarajući na pitanje da li je Brisel dobio pozive od opozicije da se uključi u dijalog o Zakonu o slobodi veroispovesti, kazao da se mogu uključiti jedino na poziv svih relevantnih aktera u zemlji:

"Ne možemo doći na poziv samo jednog dela političkog spektra, ali smo spremni da pomognemo. Kad dođe do takve saradnje, ta naša delovanja su uglavnom vezana za sami postupak, proceduru, pokušavamo da kreiramo prostor za razgovor... Nismo tu nikada sa namerom da nametnemo neka rešenja, već da podstaknemo dijalog".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bilčik o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti: Dijalog je način za rešavanje spora u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 27.Feb.2020

Dijalog je način za pronalaženje rešenja u sporu nastalom zbog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori , kaže kopredsedavajući Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Vladimir Bilčik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.