Bilčik i Picula: Pozivamo na nastavak poštovanja demokratskih procesa u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 11:54

Bilčik i Picula: Pozivamo na nastavak poštovanja demokratskih procesa u Crnoj Gori

Crnogorski lideri moraju brzo da krenu u formiranje nove vlade i imenovanje predsednika Skupštine, saopštili su izvestilac EU za Crnu Goru, Tonino Picula i predsedavajući parlamentarng Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vladimir Bilčik.

"Kontinuirano pratimo razvoj političkih dešavanja u Crnoj Gori i pohvaljujemo mirne i ustavne tranzicije. Pozivamo na nastavak poštovanja demokratskih procesa, normi i standarda tokom ovih vremena", poručili su evropski zvaničnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ističu da kreiranje puta ka stabilnoj parlamentarnoj većini i napredak Crne Gore na procesu reformi prestavlja ključnu stvar.

"Politička neaktivnost limitira reformsku agendu države i za posledicu njene EU ambicije. Crna Gora je najdalje odmakla među kandidatima za EU i već je deo NATO. Neophodna joj je predvidljiva i stabilna parlamentarna većina i proevropska vlada koja će je uvesti u EU", naveli su u zajedničkom saopštenju Picula i Bilčić, prenela je podgorička Pobjeda.

Podržaće, kako navode, političke odluke koje se baziraju na evropskim standardima i vrednostima odražavajući volju građana.

"Članstvo u EU, naposletku, i jeste želja ogromne većine građana Crne Gore", smatraju Bilčik i Picula.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Picula i Bilčik pozivaju na brzo formiranje institucija u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2022

Izvestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonino Picula i predsednik izaslanstva Evropskog parlamena u Crnoj Gori Vladimir Bilčik, pozvali su čelnike te države da ubrzaju napore u cilju formiranja nove vlade.  U zajedničkom saopštenju oni su takođe pohvalili "mirni prenos vlasti u skladu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bilčik i Picula pozvali crnogorske lidere da što pre formiraju vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2022

Evroposlanici Tonino Picula i Vladimir Bilčik pozvali su danas crnogorske lidere da što pre počnu da rade na formiranju nove vlade i izboru novog predsednika parlamenta ističući da je Crnoj Gori potrebna predvidljiva i stabilna parlamentarna većina i proevropska vlada koja će zemlju voditi ka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.