Izvor: Danas, 14.Jun.2022, 10:38

Bilčik: Nije ultimatum, vlast u Srbiji da odluči da li će biti na pravoj strani istorije

“U izveštaju o Srbiji smo dali jasan poziv srpskim vlastima da donesu odlučne izbore. Srbija je najslabija u regionu kada se radi o usaglašavanju sa spoljnom politikom EU (po pitanju sankcija Rusiji). Veoma jasno naglašavam da mi ne iznosimo ovo da bismo davali ultimatum ali srpskim vlastima mora da bude jasno šta očekujemo od njih. Srbija treba da napravi odlučan izbor i bude na pravoj strani istorije” naveo je Vladimir Bilčik, izvestilac EP za Srbiju, nakon što je njegov tekst rezolucije o Srbiji usvojen u Odboru za spoljnu politiku Evropskog parlamenta (AFET).
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Prva izjava posle izveštaja o Srbiji: Žao mi je...

Izvor: B92, 14.Jun.2022

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju kaže da ovogodišnji izveštaj o Srbiji jasno stavlja do znanja da je "perspektiva članstva vrlo jasna"...Međutim, kako dodaje Vladimir Bilčik, Srbija mora da načini ”odlučujući napredak” na tom putu..."Odlučujući napredak može biti postignut ukoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.