Biber: Novi komesar za proširenje EU nema kredibilitet

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biber: Novi komesar za proširenje EU nema kredibilitet

Novi komesar EU za proširenje Laslo Tročanji ne bi trebalo da bude zadužen za taj portfelj, ocenio je stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber

Kako je rekao, zato što je "saučesnik u demontiranju vladavine prava u Mađarskoj premijera (Viktora) Orbana".

Biber je u poruci na Tviteru napisao da će, "kao što je strahovao", Laslo Tročanji biti zadužen za proširenje, posle objave Evropske komisije o portfeljima komesara u novom sazivu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Evropska komisija objavila je da će bivši ministar pravde Mađarske Tročanji biti novi komesar za susedstvo i proširenje.

"Kao saučesnik u demontiranju vladavine prava u Orbanovoj Mađarskoj on ne bi trebalo da bude u Komisiji, zadužen za proširenje, on nema kredibilitet za skeptike u EU i za agendu za vladavinu prava na Zapadnom Balkanu", napisao je Biber.

On je odvojeno na Tviteru objavio šaljivi upitnik sa pitanjem "kakav savet će Laslo Tročanji dati Aleksandru Vučiću, Milu Đukanoviću i drugima?" i četiri ponuđena odgovora - prvo članstvo, pa diktator, radite kako kažemo, ne kako radimo, Francuzi su krivi i za besplatno stanovanje u Budimpešti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi komesar za proširenje – Orbanov trijumf nad EU

Izvor: Deutsche Welle, 11.Sep.2019, 08:00

Diplomatski trijumf za nacionalnokonzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana: njegov bivši ministar pravde Laslo Tročanj sada preuzima jednu od ključnih funkcija u novoj Evropskoj komisiji.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.