BiH ima svoj evropski put - on ne zavisi od rešavanja odnosa Beograda i Prištine

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BiH ima svoj evropski put - on ne zavisi od rešavanja odnosa Beograda i Prištine"

Sarajevo -- Najuticajnija bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića, protivi se imenovanju specijalnog izaslanika Evropske unije za BiH.

Kako se ističe, SDA je naročito protiv toga da se kroz tu funkciju na bilo koji način ta država povezuje sa rešavanjem odnosa na relaciji Beograd - Priština.

SDA je saopštila danas da BiH ima svoj zaseban evropski put i da on ne zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od rešavanja odnosa u regionu s kojima, kako kažu, BiH nema nikakvu direktnu vezu.

"BiH institucije uspešno sarađaju sa institucijama EU i Delegacijom EU u Sarajevu. Ta saradnja je dovoljan okvir koji, uz ubrzano provođenje reformi i ispunjavanje uslova iz Mišljenja Evropske komisije, omogućava Bosni i Hercegovini da ubrza svoj evropski put", navodi se u saopštenju SDA, preneli su sarajevski mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.